Vil du være dataindsamler i Skoletransportundersøgelsen?

Vi har i 2019 gennemført dataindsamlingen på 151 skoler og 27 daginstitutioner fordelt på 9 kommuner. Vi kommer til at indsamle data igen i foråret 2020. Hvilke kommuner det drejer sig om, vil fremgå her på siden.

Du kan herunder se en beskrivelse af jobbet som dataindsamler.

 

Hvad skal jeg lave som dataindsamler?

Du skal besøge en skole for at registrere, hvordan eleverne kommer til skole, deres brug af cykelhjelm og deres opfattelse af tryghed på skolevejen. Det er ret simpelt. Det eneste det kræver er, at du kan tale til en flok skoleelever, indtaste data i vores spørgeskema (som vi vil lære dig at bruge) og selvfølgelig smile til de mennesker, som du møder på skolen.

Det tager normalt ca. 1½ - 3 timer at gennemføre en dataindsamling på en skole. Timerne ligger placeret samlet i løbet af formiddagen, så du skal som udgangspunkt regne med kl. 8 - 12. Du modtager et honorar på 500 kr. pr. gennemført skole.

Du kan nå én skole pr. dag og du vælger selv, om du vil tilbyde din hjælp på flere skoler i løbet af undersøgelsesperioden.

 

Hvordan bliver jeg dataindsamler?

Hvis du er interesseret så klik knappen herunder og udfyld den korte jobansøgning. Det tager højst 5 minutter. Du vil øge dine chancer for at få jobbet, jo flere skoler du kan indsamle på.

Vi vil kontakte dig senest 3-4 uger inden indsamlingen i din kommune starter.

Vi ser meget frem til at høre fra dig.

phone1-dataindsamling

Dine opgaver som dataindsamler

Dataindsamleren 1

Det er nødvendigt at du forbereder dig en smule, inden du starter dataindsamlingen. Du skal bl.a. gennemlæse en instruktion og afprøve det elektroniske spørgeskema.

 

På skolen

Du skal være på skolen 15 minutter før første time starter, og du skal som udgangspunkt selv sørge for transporten dertil og fra.

Først udfylder du spørgeskemaet om vejret og kørebanens tilstand i det tidsrum, hvor eleverne er kommet til skole. Derefter melder du dig på skolens kontor hos skolesekretæren. Her vil du få hjælp til at lokalisere klasserne.

Når du er færdig ude i klasserne, vender du tilbage til skolesekretæren og takker pænt for denne gang.

 

Dataindsamleren 2

I klassen

 

I klasserne præsenterer du dig kort og starter derefter optællingen. Du skal tælle elevernes transportformer og cykelhjelmsbrug på den pågældende dag, samt spørge til hvor trygge eleverne føler sig på deres vej til skole.

Det tager ca. 5 - 10 minutter pr. klasse, så du vil ofte være færdig i løbet af to til tre timer. Der kan dog være pauser, hvor enkelte klasser ikke kan træffes. Derfor skal du stå til rådighed på skolen, indtil alle klasser er optalt - eller senest til kl. 12.